Sobre l'autor

Joan Turull i Crexells

Vaig estudiar medicina a la Universitat Autònoma de Barcelona i vaig fer l'especialitat de cardiologia com a resident al mateix hospital. He exercit la medicina durant més de 30 anys. L'any 2008 em van diagnosticar una leucèmia limfàtica crònica i vaig haver de deixar la feina. Ara estic jubilat.

Per poder votar amb un cert coneixement he recollit informació sobre els candidats. He descobert que a dos dels candidats els conec personalment: en Moisès Broggi i Vallès i la Mònica Almiñana Riqué. 

En Moisès Broggi i Vallès és un cirurgià de gran prestigi. Recordo que vaig anar a casa seva al Putxet per demanar-li que em dediqués el seu llibre 'Memòries d'un cirurgià'. És una persona molt amable, de gran prestigi i honestedat fora de cap dubte.

La Mònica Almiñana Riqué va ser l'encarregada d'aplicar la reforma sanitària a l'ambulatori de Torrent de les Flors, un centre d'assistència primària on jo treballava i que s'havia de tancar per obrir el CAP Larrard.

Tot el personal sanitari de Torrent de les Flors vam haver d'acceptar les condicions que imposava la Sra. Almiñana que llavors acabava d'acabar l'especialitat en medicina familiar però tenia un poder enorme. A mi em van proposar d'anar-me'n a un altre barri de Barcelona però vaig demanar seguir amb els meus malalts i no van poder refusar que m'incorporés a l'equip del CAP Larrard. Però em van fer la vida impossible.

El CAP Torrent de les Flors ara és el Centre Sanitari Torrent de les Flors de gestió privada i algun dels meus companys hi segueix treballant però sense el finançament públic.

Considero la Sra. Almiñana una professional de la política sense compassió pels malalts ni pels seus companys. Va ser directora del CAP Larrard durant uns anys i va imposar una política sectària favorable als que eren dels 'seus' i en contra dels que no teníem aquesta sort.