Val per una bombeta

Gobienro de España. Ministerio de Industria

Junt amb la factura de la llum, el Gobierno de España m'ha enviat un val per una bombeta! És un detall simpàtic. Però, si penso que aquesta despesa la hem de pagar entre tots, i que han apujat l'IVA, llavors ja no em fa tanta gràcia.

Gheddafi a Roma

El president de Libia, coronel Gheddafi passa uns dies a Roma. A través de hostessweb, ha contractat 500 hostesses Italianes per donar-les unes lliçons de religió. No se sap exactament quines eren les condicions de treball de les hostesses. Si feien alguna declaració a la prempsa no cobraven.

 

Julian Assange

Julian Assange

Aquest és un personatge interessant. És un expert en informàtica. De jove va pertanyer a un grup de hackers. Ha viatjat per tot el món.

Ha sigut premiat per Amnistia Internacional i altres institucions de prestigi.

S'ha fet especialment famos al fundar WikiLeaks una web que publica documents secrets de la CIA.

A Suècia ha fet conferències. Ara dos dones sueques l'acusen d'agressions sexuals. Ell diu que és un complot de la CIA.

 

29 de setembre 2015
He acabat de llegir la seva autobiografia. Ell segueix refugiat a l'ambaixada d'Ecuador a Londres. 

12 de gener 2020
El 24 de gener Julian Assange rebrà el Premi Dignitat per "la seva tasca per la transparència informativa i el seu compromís amb el procés català denunciant la violència i les clavegueres de l'Estat". Desgraciadament es troba actualment a la presó igual que molts altres defensors de la llibertat.

 

26 de juliol de 2022

Poc després d'acabar la guerra d'Afganistan ha començat la d'Ucraïna. Sembla que Julian Assange tenia raó quan deia:

Perquè l'objectiu no és sufocar completament Afganistan, l'objectiu és usar Afganistan per blanquejar diners fora dels llocs on són pagats als Estats Units, i als països europeus i, a través d'Afganistan, donar los a les elits transnacionals de seguretat. L'objectiu és tenir una guerra sense fi, no una guerra reeixida.

Joan Clos responsable d'ONU-Hàbitat

Joan Clos

Ban Ki-moon, secretari general de l'ONU, ha proposat en Joan Clos com a responsable d'ONU-Hàbitat. L'assemblea de l'ONU ha de ratificar aquest nomenament l'octubre vinent.

En Joan Clos estudiava medicina al Hospital de Sant Pau igual que jo. Ell era de la primera promoció i jo de la segona.

Quan va ser el centenari del Premi Crexells (premi dedicat al meu avi) va venir a l'Ateneu i va fer una conferència molt bona. Llavors ell era alcalde de Barcelona.

Espero que la ONU ratificarà aquest nomenament. Enhorabona i que les cases de tot el món siguin bones!

16/12/2014 He consultat la web de ONU HABITAT i Joan Clos és el director a data d'avui.

20/01/2018 La Sra. Maimunah Mohd Sharif (Malàisia) succeeix al Dr. Joan Clos d'Espanya després d'una elecció de la Assemblea General el 22 de desembre de 2017. El domini de ONU Habitat ha canviat.