Diada 2023

Aquest any, la manifestació de La Diada ha acabat la Plaça d'Espanya.

Tornant de la manifestació.

Bernat Català al Palau de la Música

Avui he anat al Palau de la Música a sentir el pianista Bernat Català,nascut a Molins de Rei (1993), actualment establert a Suïssa, amb el programa següent:

Isaac Albéniz (1860-1909)
Primer quadern d’Iberia
Evocación
El puerto
Corpus Christi en Sevilla

Claude Debussy (1862-1918)
“Preludi núm. 9”, del primer quadern de la Sérénade interrompue

Isaac Albéniz
Segon quadern d’Iberia
Rondeña
Almería
Triana
Franz Liszt (1811-1886)
Rhapsodie espagnole, S. 254

Sísif i el seu temps

Pere Pagès i Elies escriu les seves memòries amb el pseudònim de Víctor Alba. Les publica en dos volums anomenats "Sísif i el seu temps I costa avall" i "Sísif i el seu temps II costa amunt". Descriu molts esdeveniments històrics des de la dictadura de Primo de Rivera fins a la desintegració de l'URSS l'any 1989.

Premi Crexells 2023

Avui s'ha donat el Premi Crexells a Mar Bosch Oliveras per la seva novel·la L'edat dels vius. L'acte s'ha fet al jardí de l'Ateneu. Mentrestant, al saló d'actes, s'hi feia un altre acte amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès i l'economista Joseph E. Stiglitz.

Eva Piquer ha entrevistat l'autora. L'actriu Carme Elias ha llegit un fragment del llibre. Un jove violoncel·lista ha tocat uns fragments de J. S. Bach. I la Sra. Isona Pasola, presidenta de l'ateneu ha entregat el premi.

La guanyadora, Mar Bosch i la presidenta de l'Ateneu, Isona Pasolas.

L'autora m'ha fet aquesta dedicatòria!

Després hi ha hagut degustació de la coca Crexells, cortesia de Pastisseria Escribà i una copa de cava.

Eleccions municipals Barcelona 2023

Avui, 28 de maig del 2023, hi ha eleccions municipals a Barcelona

Aquesta vegada he de votar en el seminari del carrer Diputació. L'alcaldessa actual, Ada Colau, es presenta a la reelecció. Però jo voto per Xavier Trias.

29/5/2023 Xavier Trias ha guanyat amb 11 regidors, PSC 10, Comuns 9, ERC 5, PP 4 i VOX 2. La CUP, Ciutadans, etc. no han obtingut cap regidor.

Dissabte 17 de juny 2023. Jaume Collboni, del PSC, ha sigut elegit alcalde amb els vots dels comuns i del PP. Xavier Trias ha lamentat l'aliança de la dreta i l'esquerra per motius nacionalistes espanyols i ha dit que és un error.

Alis

He anat a veure una pel·lícula colombiana, un documental sobre un centre on recullen noies menors d'edat que no tenen família o que la família no pot mantenir.

Diada 2022

Aquest any l'onze de setembre s'ha celebrat al Paral·lel. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha dit que no hi aniria perquè considera que l'ANC, que és qui organitza la manifestació, va contra el seu partit: ERC.

Però la gent continuem demanant la independència i cridant contra les forces d'ocupació.

Arthur Rubinstein. My Many Years

Aquest és un llibre pels bojos pel piano com jo. In my opinions, music began with the voice, which expressed emotional sounds of pleasure and love and fear and rage.

Pàgina 544

Crec que la música va començar amb la veu, que expressava emocions de plaer, amor, por o ràbia.