El Messies

Avui, al Palau de la Música, Edward Higginbottom dirigirà El Messies de Haendel amb el Choir of Oxford Voices i la orquestra Instruments of Time and Truth. Són uns músics de molt prestigi. He comprat una entrada. El Messies és una obra per cor, orquestra i cantants solistes que requereix la col·laboració de molta gent. Jo l'havia cantat amb el Cor Madrigal quan el dirigia en Manel Cabero. No sabia gaire solfeig ni anglès i la meva veu no és cap meravella però ho recordo com una experiència molt bonica.
Aquests anglesos eren poca gent però escollits. Es podia escoltar amb gran claredat totes les notes i les paraules. Un concert molt bonic!
M'ha impressionat especialment la soprano Robyn Allegra Parton en l'ària 'Rejoice' quan deia amb gran emoció 'and he shall speak peace'. (Ho haurien d'haver escoltat els membres del parlament britànic que acaben d'autoritzar els bombardejos a Síria).
Normalment aquesta obra té tres parts però per escurçar la durada del concert només han fet un descans a la mitat de l'obra. La gent però ha aplaudit al final de la primera part i de la segona i el director ha saludat educadament però sense sortir de l'escenari i així que ha pogut ha començat el número següent. A mi em sembla que respectar les parts que havia pensat Händel hauria sigut millor.