Jordi Sarsanedas. Palimpsest

En Jordi Sarsanedas va morir l'any 2006. Avui s'ha fet, a l'Ateneu Barcelonès, la presentació d'un llibre seu amb les poesies que havia escrit, els darrers mesos de la seva vida. Les havia escrit en un dietari que l'Ateneu havia editat per commemorar el cent anys a l'edifici actual del carrer Canuda. Per això el títol del llibre és 'Palimpsest' que vol dir un escrit fet sobre una altre escrit.

Després d'escoltar les paraules de Jordi Casassas Ymbert, president de l’Ateneu Barcelonès,  de Joan Sala, director de l'editorial Comanegra i de Francesco Ardolino, professor de la Facultat de Filologia (UB), he comprat un exemplar i he tornat cap a casa.

Llibre

Amb el llibre a la mà, pujant per la rambla, encara era clar i em venia a la memòria Baudelaire que en Sarsanedas ens recitava als alumnes que vam tenir la sort de tenir-lo de professor de literatura francesa:

Recueillement

Sois sage, ô ma Douleur, et tiens-toi plus tranquille.
Tu réclamais le Soir ; il descend ; le voici :
Une atmosphère obscure enveloppe la ville,
Aux uns portant la paix, aux autres le souci.

Pendant que des mortels la multitude vile,
Sous le fouet du Plaisir, ce bourreau sans merci,
Va cueillir des remords dans la fête servile,
Ma douleur, donne-moi la main ; viens par ici,

Loin d'eux...